Symptomen van koemelkallergie bij baby’s

- Petra - Zwangerschap & Baby

Is je baby allesbehalve gelukkig na de maaltijd? Baren huidklachten, buikkrampen of huilbuien je zorgen? Misschien is een koemelkeiwitallergie de spelbreker. Het goede nieuws: door het voedingspatroon bij te sturen, kan je de klachten in de kiem smoren. In deze blog bespreken we de symptomen van koemelkallergie en de mogelijke alternatieven.

Lees meer

Oorzaken en oplossingen bij een chronisch verstopte neus

- Marlies - Welzijn & Gezondheid

Even doorbijten bij een neusverstopping? Met wat geluk ben je na enkele dagen van de hinder verlost. Bij een chronisch verstopte neus is dat jammer genoeg niet het geval. Het fenomeen keert steeds terug en brengt de gebruikelijke kwaaltjes, van droge mond tot reukproblemen, met zich mee. Welke oorzaken liggen aan de grondslag? En nog belangrijker: welke oplossingen heb je voorhanden? Deze blog dompelt je volledig onder in de problematiek. 

Lees meer

Reflux bij baby's. Alles wat je wil weten.

- Elien - Zwangerschap & Baby

Reflux komt heel vaak voor bij baby’s. Meestal is het teruggeven van een deeltje maaginhoud onschuldig en gaat het vanzelf over als je baby ouder wordt. Heeft je baby vaak last van huilbuien? Wil je kindje niet meer drinken of net constant drinken? In de artikel overlopen we de klachten en geven we je tips wat je zelf kan doen bij reflux. 

Lees meer

Foliumzuur en zwangerschap

- Elien - Zwangerschap & Baby

Waarom moet je foliumzuur slikken als je zwanger wilt worden? De vitamine foliumzuur is betrokken bij verschillende belangrijke processen in het lichaam. Zo ondersteunt deze vitamine mee de ontwikkeling van je ongeboren baby. In deze blog kom je te weten hoeveel en hoelang je foliumzuur moet innemen. 

Lees meer

Mijn baby heeft koorts.

- Julie - Zwangerschap & Baby

Je kleintje voelt warm aan en je meet zijn temperatuur: je baby heeft koorts. Alle alarmbellen gaan onmiddellijk af in je hoofd. Geen paniek! Koorts bij baby’s is meestal onschuldig en gaat vaak vanzelf weer over. Wat kan je er zelf aan doen en wanneer moet je de huisarts waarschuwen? Vind hier alle antwoorden op je vragen.

Lees meer